iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Grillowany chlebek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki chlebem często piekę na grillu jako dodatek do pieczonych dań mięsnych. Znika z grilla szybciej niż inne potrawy.

Grillowany chlebek

Składniki:

Grillowany chlebek

 

  • 1/2 chleba,
  • 1/3 masła śmietankowego,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • szczypta soli,
  • łyżka posiekanego kopru.

Sposób przygotowania:

Grillowany chlebek
Chleb kroimy w średniej grubości kromki. Masło mieszamy z majonezem bardzo dokładnie aby nie powstawały żadne grudki. Następnie mieszamy z solą oraz przeciśniętym czosnkiem. Dodajemy również koper. Odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce aby smaki przeszły sobą. Smarujemy chleb, i pieczemy na grillu przewracając aby się nie przypalił.

Tagi:

chleb