iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Grillowany łosoś na grzance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Grillowany łosoś na grzance z salsą poziomkową

Grillowany łosoś na grzance

Składniki:

Grillowany łosoś na grzance

 

 

Sposób przygotowania:

Grillowany łosoś na grzance
Mięso z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Kroimy na kawałki. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony. Grillujemy na grillu lub patelni grillowej. Chleb tostowy wkładamy do tostera do zarumienienia. Poziomki myjemy i miksujemy. Dodajemy sól, pieprze ocet balsamiczny miód i olej. Jeszcze raz miksujemy. Salsę chłodzimy. Na tosta układamy liść boćwiny na to łososia i salsę z poziomek. Kropimy cytryną.

Tagi:

chleb