anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Grillowana tilapia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tilapia jest bardzo delikatna i dietetyczna. Polecam ją gorąco z grilla dla osób będących na diecie.

Grillowana tilapia

Składniki:

Grillowana tilapia

 

  • Tilapia 4 szt
  • Wegeta 1 łyżeczka
  • Olej 2 łyżeczki
  • Cytryna 1/4 szt

 

Sposób przygotowania:

Grillowana tilapia
Tilapię odmrozić, każdy płat delikatnie osuszyć. Sok z cytryny wycisnąć i natrzeć nim płaty. Każdy płat delikatnie przyprawić naciskając wegeta wymieszaną z olejem. Elektrycznego grilla rozgrzać i układać płaty. Grillować około 4 minut z każdej strony. Jeżeli lubicie zioła można je dodać. Gorąca tilapię podawać zaraz po przygotowaniu.