Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Grilowany boczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Grilowany boczek w przyprawie grilowej

Grilowany boczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grilowany boczek

 

 

Sposób przygotowania:

Grilowany boczek
Boczek pokroic w plastry, nie za cienkie i odkroic gruba skórę od spodu. Plastry oprószyć przyprawą do grila i jeszcze dodatkowo słodka papryką. Cebule obrać, pokroic i obłożyc nia boczek, wymieszac wszystko, aby przeszło smakiem. Wstawic na 30 minut do lodówki. Po tym czasie boczek wyjąć i grilować na elektrycznym grilu w 225 stopniach kilka minut do czasu zrumienienia sie boczku. Podawać ze świeżym pieczywem i musztardą.
Grilowany boczek
boczek grilowac w 225 stopniach przez kilka minut z obu stron.
Grilowany boczek
boczek posypać przyprawą grilową i papryką.
Grilowany boczek
boczek pokrojony w plastry ulozyc na desce i przyprawic.
Grilowany boczek
z boczku odciac gruba skore z dolu i pokroic.