Boczek, to niezwykle aromatyczny rodzaj wieprzowiny, który wzbogaca smak potraw. Idealna wkładka do żurku i grochówki. Należy jednak uważać z jego spożyciem, bo jest niezwykle kaloryczny!
Idealny do jajecznicy na niedzielne, leniwe śniadanie lub jako dodatek do tostów z serem i pomidorem, które z chęcią są rozchwytywane przez tych mniejszych jak i dużych smakoszy. Sałatka z wędzonym boczkiem świetnie sprawdzi się na kolację w towarzystwie soczystych pomidorków i chrupiących grzanek ziołowych. Pieczony wraz z ziemniaczkami w mundurkach nada im niezwykłego i oryginalnego posmaku, doprawiając rozmaitymi ziołami.
Boczek wiejski to idealny produkt do przygotowania przystawki. Roladki z boczku ze śliwką, boczek w cieście francuskim, boczek z owocami czy rolowany boczek - wielbiciele mięsa je uwielbiają za ich różnorodność i smak. Pasuje do alkoholu jako wyśmienita przystawka. Świetnym pomysłem na jego wykorzystanie jest także quiche z porem i boczkiem , który wprost rozpływa się w ustach!
Jeżeli chcecie przygotować wspaniałe dania z boczkiem, służymy najlepszymi przepisami! Zapraszamy!
Boczek wiejski to idealny produkt do przygotowania przystawki. Roladki z boczku ze śliwką, boczek w cieście francuskim, boczek z owocami czy rolowany boczek - wielbiciele mięsa je uwielbiają za ich różnorodność i smak. Pasuje do alkoholu jako wyśmienita przystawka. Świetnym pomysłem na jego wykorzystanie jest także quiche z porem i boczkiem , który wprost rozpływa się w ustach!
Jeżeli chcecie przygotować wspaniałe dania z boczkiem, służymy najlepszymi przepisami! Zapraszamy!