Sposób przygotowania:
Grog płonący
Przygotowanie:
Do 3/4 wysokości szklaneczek wlać mocny,ostudzony napar z herbaty,wymieszać z dodatkiem soku cytrynowego i utartej skórki z cytryny.
Następnie do każdej szklaneczki wlać koniak zmieszany z rumem lub arakiem,biorąc 20 cm sześciennych na szklaneczkę:
podając napój zapalić.
Drugi sposób przyrządzania grogu:
Wymieszać alkohol razem z naparem herbaty i wlać do szklaneczek.
Na każdą szklaneczkę położyć w poprzek łyżeczkę,a na niej kostkę cukru zamoczonego uprzednio w alkoholu.Przed podaniem palić cukier.Podawać płonący.
Do 3/4 wysokości szklaneczek wlać mocny,ostudzony napar z herbaty,wymieszać z dodatkiem soku cytrynowego i utartej skórki z cytryny.
Następnie do każdej szklaneczki wlać koniak zmieszany z rumem lub arakiem,biorąc 20 cm sześciennych na szklaneczkę:
podając napój zapalić.
Drugi sposób przyrządzania grogu:
Wymieszać alkohol razem z naparem herbaty i wlać do szklaneczek.
Na każdą szklaneczkę położyć w poprzek łyżeczkę,a na niej kostkę cukru zamoczonego uprzednio w alkoholu.Przed podaniem palić cukier.Podawać płonący.