Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Grog rumowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wycisnąć sok z 2 cytryn, trzecią pokrajać w plastry (cytryny wcześniej wymyć pod

Grog rumowy

Składniki:

Grog rumowy

 

Sposób przygotowania:

Grog rumowy
Wycisnąć sok z 2 cytryn, trzecią pokrajać w plastry (cytryny wcześniej wymyć pod bierząca woda i sparzyć wrzątkiem), w każdy plaster wkłuć 2 goździki. Włożyć po plastrze do kufla. Do garnka wsypać cukier, cynamon, wlać sok z cytryn, zalać 3 szkl wody i podgrzać. Tuż przez zagotowaniem zestawić z ognia, dodać rum. Nalewać natychmiast do kufli, wkładając przedtem łyżeczkę aby nie pękły. Pić bardzo gorące.