Sposób przygotowania:
Gruszki karmelizowane
Gruszki myję, obieram ze skórki, usuwam gniazda nasienne i kroję w kawałki lub plasterki.
Na patelni rozgrzewam masło, gdy się rozpuści, dodaję cukier i chwilkę razem smażę, aż zacznie się karmelizować. Wtedy wkładam na patelnię z karmelową masą plastry lub kawałki gruszek. Duszę około 7-8 minut, aż owoce będą miękkie i ładnie przyrumienione.
Karmelizowane gruszki podaję do deserów.
Na patelni rozgrzewam masło, gdy się rozpuści, dodaję cukier i chwilkę razem smażę, aż zacznie się karmelizować. Wtedy wkładam na patelnię z karmelową masą plastry lub kawałki gruszek. Duszę około 7-8 minut, aż owoce będą miękkie i ładnie przyrumienione.
Karmelizowane gruszki podaję do deserów.