Sposób przygotowania:
Gruszki Pięknej Heleny
Deser pochodzi z kuchni francuskiej. Będzie jak znalazł w u nas sezonie.
Gruszki umyć i obrać. Z wody, cukru i cukru waniliowego ugotować syrop, włożyć gruszki i gotować ok. 10 min. Miękkie gruszki wyjąć, oziębić. Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w rondelku z niewielką ilością wody. W szklanych pucharkach lub na talerzykach układać lody, gruszkę i polać sosem czekoladowym.
smakujmy.pl
Gruszki umyć i obrać. Z wody, cukru i cukru waniliowego ugotować syrop, włożyć gruszki i gotować ok. 10 min. Miękkie gruszki wyjąć, oziębić. Czekoladę rozdrobnić i rozpuścić w rondelku z niewielką ilością wody. W szklanych pucharkach lub na talerzykach układać lody, gruszkę i polać sosem czekoladowym.
smakujmy.pl
zbysiowa
kołczu