Sposób przygotowania:
Przepiórki BabettEtap:1
![Przepiórki Babett Przepiórki Babett](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/przepiorki-babett-393714.jpg)
Z przepiórek usuń ewentualne piórka. Tuszki natnij od strony kręgosłupa i usuń z nich korpusy wraz z szyjkami.
Etap:2
![Przepiórki Babett Przepiórki Babett](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/przepiorki-babett-393715.jpg)
Tak wyluzowane przepiórki natrzyj solą i pieprzem i odstaw na kilka minut. W między czasie z ciasta francuskiego wytnij cztery koła i cztery pierścienie o średnicy 18 cm, nałóż je na siebie i upiecz na złoty kolor.
Etap:3
![Przepiórki Babett Przepiórki Babett](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/przepiorki-babett-393716.jpg)
Wyluzowane przepiórki od strony mięsa posmaruj odrobiną oliwy truflowej a oczyszczone gęsie wątróbki podsmaż na maśle.
Etap:4
![Przepiórki Babett Przepiórki Babett](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/przepiorki-babett-393717.jpg)
Na środku każdej tuszki ułóż po jednej gęsiej wątróbce po czym zszyj całość i zwiąż dratwą.
Etap:5
![Przepiórki Babett Przepiórki Babett](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/przepiorki-babett-393720.jpg)
Tak uformowane tuszki piecz 40min w 160stop. Na patelni rozgrzej oliwę i mocno podsmaż na niej kości z przepiórek a kiedy będą już podsmażone podlej je kieliszkiem Brandy i bulionem wołowym. Kiedy płyn odparuje a sos stanie się gęsty przecedź go i dodaj do niego zimne masło. Upieczone przepiórki ułóż na sarkofagach z ciasta francuskiego, polej je sosem i udekoruj podsmażoną pieczarką.
Magdalena88