natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Gruszki w czekoladzie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Każdy łakomczuszek je polubi. Są dobre i do tego szybkie do wykonania.

Gruszki w czekoladzie.

Składniki:

Gruszki w czekoladzie.

 

  • 5 dużych gruszek
  • 3 tabliczki mlecznej czekolady
  • cukierki do posypania

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w czekoladzie.
Gruszki dokładnie umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Cieniutko je obrać i pokroić w talarki. Czekoladę połamać na małe kawałeczki i włożyć do garnka bądź miski. Roztopić ją na parze cały czas mieszając. Gruszki maczać kolejno w roztopionej czekoladzie i nabijać na drut (robić to w miarę szybko, żeby czekolada nie zastygła). Po wykonaniu tej czynności na wszystkich owocach należy otworzyć cukiereczki i posypać nimi gruszki. Odstawić na noc. Na drugi dzień jak czekolada zastygnie delikatnie ściągać owoce i układać na talerzyk.