djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Gruszki w polewie czekoladowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gruszki w polewie czekoladowej domowej roboty.

Gruszki w polewie czekoladowej

Składniki:

Gruszki w polewie czekoladowej

 

  • 5 gruszek,
  • 0,5 kostki margaryny,
  • 6 łyżek mleka,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 4 łyżeczki kakao,
  • 6 kostek czekolady deserowej

 

Sposób przygotowania:

Gruszki w polewie czekoladowej
1. Margarynę, mleko, cukier i kakao wrzucamy do garnka i czekamy aż się rozpuszczą. Od tego momentu gotujemy jeszcze ok 5 min, żeby polewa nieco zgęstniała. Po zestawieniu z ognia w polewie rozpuszczamy kostki czekolady.
2. Gruszki obieramy, kroimy na pół lub na 4 części i wydrążamy z nich gniazda nasienne. Następnie układamy na talerzu i polewamy wcześniej przygotowana polewą

Tagi:

czekolada