Sposób przygotowania:
Gruszki w śliwkach
GRUSZKI OBRAĆ, WYKROIĆ GNIAZDKA NASIENNE
I POKROIĆ W ĆWIARTKI, POTEM OBGOTOWAĆ PRZEZ 3MIN,
WŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW TAK DO POŁOWY.
ŚLIWKI WYPESTKOWAĆ,WŁOŻYĆ DO GARNKA DODAĆ CUKIER I GOTOWAĆ
NA MAŁYM OGNIU GODZINĘ.
PO UGOTOWANIU TYM DŻEMEM ZALAĆ GRUSZKI I PRZEMIESZAĆ W SŁOIKU.
PASTERYZOWAĆ 10 MIN.
I POKROIĆ W ĆWIARTKI, POTEM OBGOTOWAĆ PRZEZ 3MIN,
WŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW TAK DO POŁOWY.
ŚLIWKI WYPESTKOWAĆ,WŁOŻYĆ DO GARNKA DODAĆ CUKIER I GOTOWAĆ
NA MAŁYM OGNIU GODZINĘ.
PO UGOTOWANIU TYM DŻEMEM ZALAĆ GRUSZKI I PRZEMIESZAĆ W SŁOIKU.
PASTERYZOWAĆ 10 MIN.