Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i drobno poszatkować. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać. Składniki na zalewę zagotować. Gorącą wlać do poszatkowanych warzyw i wymieszać. Ostudzić i wstawić na noc w chłodne miejsce aby składniki dobrze się przegryzły. Podawać posypaną koperkiem jako surówka do obiadu. Można przełożyć do słoików i przechowywać szczelnie zamkniętą w lodówce ok 1 tygodnia.
![Surówka z białej kapusty Surówka z białej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-bialej-kapusty-341348.jpg)
![Surówka z białej kapusty Surówka z białej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-bialej-kapusty-341349.jpg)
skuter5
lukrowanepierniczki