Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z prostym sosem kiwi
Kapustę poszatkować w cienkie paseczki. Przełożyć do miski. Paprykę pozbawić nasion i podkroić w cienkie słupki. Dodać do kapusty. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka, rzodkiewkę w pół plasterki. Jabłko i pomarańczę porządnie wyszorować. Pokroić w cienkie plasterki ( razem ze skórką). Przełożyć do miski i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i ponownie wymieszać. Sos: Do blendera przełożyć obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki kiwi. Dodać łyżkę oliwę i zblendować na gładką emulsję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sałatkę i przed spożyciem delikatnie wymieszać. Smacznego!
Nina W.
Dinah