Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Zupa ziemniaczano - porowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosta, błyskawiczna w przygotowaniu, tania, pożywna, aromatyczna i bardzo smaczna zupa z porów i ziemniaków, w postaci gęstego, jasnego kremu.

Zupa ziemniaczano - porowa

Składniki:

Zupa ziemniaczano - porowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczano - porowa
W garnku, na klarowanym maśle podduszamy pokrojoną cebulę i pory (wykorzystać tylko białą część) z poszatkowanym czosnkiem. Dodajemy pokrojone ziemniaki oraz przyprawy: listek laurowy, ziele, gałkę, kolendrę oraz sok z cytryny i zalewamy wywarem warzywnym. Gotujemy na małym ogniu- do miękkości ziemniaków. Wyławiamy listek oraz ziele i dokładnie miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą chili i na koniec całość posypujemy szczypiorem.

Tagi:

pory ziemniaki