czerwona papryczka

czerwona papryczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Grzane wino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zimno, ciepło, cieplej.....gorąco:)

Grzane wino

Składniki:

Grzane wino

 

  • butelka czerwonego wytrawnego wina
  • kawałek kory cynamonowej
  • 6-7 goździków
  • 2 pomarańcze
  • garść rodzynek
  • 3 łyżki płynnego miodu

Sposób przygotowania:

Grzane wino
Umyć pomarańcze szczoteczką, a następnie razem ze skórką pokroić w plastry. 2. Wino wlać do naczynia. Dodać cynamon, goździki, rodzynki i pomarańcze. 3. Podgrzewać wino powoli, na bardzo małym ogniu aby wino się nie zagotowało, bo wyparuje z niego alkohol. Powinno się tylko bardzo mocno zagrzać i przejść aromatem przypraw. Do gorącego grzańca dodać miód.