niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Grzanki czosnkowo-paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne grzanki natarte czosnkiem i kolorową papryką podpieczone w piekarniku chrupiące i aromatyczne wyśmienite do mięsa z grilla

Grzanki czosnkowo-paprykowe

Składniki:

Grzanki czosnkowo-paprykowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Grzanki czosnkowo-paprykowe
Duże bagietki kroimy na kromki i układamy na blaszcę do pieczenia. Papryki myjemy i bardzo drobno kroimy,pokrojone przekładamy do miseczki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek dolewamy oliwę z oliwek,solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowaną pastą smarujemy pokrojone grzanki i wkładamy je do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut aż się podrumienią i będą chrupiące. Podajemy ciepłe jako dodatek do mięs grillowanych lub sałatek ze świeżych warzyw.

Tagi:

papryka