Grzanki -kostki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Upieczone grzanki-kostki można obtoczyć w 2 łyżkach pokrojonej natki pietruszki lub koperku.

Grzanki -kostki

Składniki:

Grzanki -kostki

 

  • 250 g bułki lub chleba
  • 2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Grzanki -kostki
Pieczywo pokroić w kostkę o boku 1 cm. Kostki rozłożyć na blasze, skropić stopionym masłem i piec 15 minut w temperaturze 200 st.C. W połowie pieczenia potrząsnąć blachą, aby grzanki nie przypaliły się. Grzanki można też usmażyć na patelni zamiast piec. W czasie smażenia należy potrząsnąć patelnią. Upieczone grzanki można obtoczyć w 2 łyżkach pokrojonej natki pietruszki lub koperku.

Tagi:

chleb