Sposób przygotowania:
Zupa z kolendrą i wołowiną
W miseczce łączymy składniki marynaty tj. sos sojowy, cukier, sól i ocet i mieszamy składniki aż do rozpuszczenia się cukru i octu. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy mięso mielone i marynujemy je 30 minut.
Rosół podgrzewamy (nie gotujemy ), dodajemy do niego zamarynowane mięso i gotujemy je na wolnym ogniu około 10 minut.
Kiedy mięso się ugotuje, białka wbijamy na miseczkę wlewamy je nieprzerwanym strumieniem do zupy (drugą ręką zupę mieszamy ciągle, aby powstał wir ) – gotujemy 2 minuty. Zupę doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem.
Natkę kolendry i szczypiorek siekamy. Imbir obieramy i drobno kroimy. Do 4 miseczek nakładamy po równo kolendry, szczypiorku i imbiru. Zioła zalewamy gorącym bulionem z „makaronem” z białek i wołowiną, serwujemy od razu.
Smacznego.
Rosół podgrzewamy (nie gotujemy ), dodajemy do niego zamarynowane mięso i gotujemy je na wolnym ogniu około 10 minut.
Kiedy mięso się ugotuje, białka wbijamy na miseczkę wlewamy je nieprzerwanym strumieniem do zupy (drugą ręką zupę mieszamy ciągle, aby powstał wir ) – gotujemy 2 minuty. Zupę doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem.
Natkę kolendry i szczypiorek siekamy. Imbir obieramy i drobno kroimy. Do 4 miseczek nakładamy po równo kolendry, szczypiorku i imbiru. Zioła zalewamy gorącym bulionem z „makaronem” z białek i wołowiną, serwujemy od razu.
Smacznego.