Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowa z jajkiem i grzankami
Porcja dla 2 osób. Chleb pokroic w drobną kostkę. Czosnek obrac, przecisnąć przez praskę rozgnieśc z solą. Oliwę rozgrzac w garnku, dodac czosnek i wymieszac. Chleb włozyc do oleju podsmażyć. Dodać papryką, wymieszaći smazyc ok minuty ciągle mieszając. Wyciągamy z garnka grzanki i dodajemy zimną wodą. Gotujemy około 2 − 3 minuty. Zdjąc z ognia.
Jajka włożyc na 5 sekund do wrzątku. Po jednym wbijac do chochelki i wkładac do gorącej zupy. Zupę gotować tak długo aż białka się zetną. Wyjąć jajko na talerz, posypać solą i pieprzem i zalać zupą. Całość posypać zieloną pietruszką Do zupy dodać grzanki.
Jajka włożyc na 5 sekund do wrzątku. Po jednym wbijac do chochelki i wkładac do gorącej zupy. Zupę gotować tak długo aż białka się zetną. Wyjąć jajko na talerz, posypać solą i pieprzem i zalać zupą. Całość posypać zieloną pietruszką Do zupy dodać grzanki.
msewka