petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Grzybki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dla dzieci słodkie grzybki

Grzybki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybki

 

  • pół kg mąki,
  • kostka margaryny,
  • szklanka kwaśnej śmietany,
  • białko jaja,
  • trochę maku,
  • biały krem,
  • polewa czekoladowa.

 

Sposób przygotowania:

Grzybki
Na początku nim wszystko zaczniemy, Dokładnie ręce myjemy. Potem fartuszek zakładamy, Miskę, foremki babeczki, wałek wyciągamy. Składniki ciasta w misce siekamy, Potem mocno zagniatamy. Na godzinę do lodówki dajemy, Po schłodzeniu wałkujemy. Szklanką i foremką do babeczek pary krążków wycinamy, Zewnętrzną stronę foremki tłuszczem i ciastem oblepiamy. Piekarnik na 200 C nastawiamy, A potem kapelusze grzybków tam wstawiamy. Małym kieliszkiem środki z krążków wycinamy, I również te do piekarnika wkładamy. Rulon z ciasta formujemy, Białkiem końcówki smarujemy. Makiem obsypujemy, Oraz znów pieczemy. Krem według uznania robimy, Do kapeluszy nałozymy. teraz wszytsko ładnie składmy, I polewą kapelusz oblewamy.
Grzybki
Przed wlożeniem do piekarnika ułozone na blaszce:)) kapelusze i ich zamkniecia
Grzybki
Wybrany krem (według uznania
Grzybki
na obrazu zrobiony na bazie budyniu)
Grzybki
Oblane (posmarowane pędzelkiem) czekoladą grzybki

Tagi:

mak