Agula&Stabi

Agula&Stabi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzybowe paszteciki w cieście francuskim to szybkie danie, które zasmakuje każdej osobie. Godne polecenia :)

Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg
Pieczarki kroimy i smażmy na patelni z odrobinką oleju. Następnie kroimy cebulkę w piórka i dorzucamy do pieczarek. Smażymy do miękkości i wygotowania wody. W trakcie kroimy ciasto na 3:5 (w kratki). Nakładamy na nie farsz i zawijamy. Całość układamy na blasze do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 175C na ok 20 min. Jak osiągną złocisty kolor są gotowe do jedzenia. Życzymy smacznego :)
Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg
Pieczarki i cebulę kroimy, a następnie smażymy
Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg
Ciasto kroimy w paski 3:5 i nakłądamy farsz
Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg
Na każdy kwadracik nakładamy farsz i zawijamy
Grzybowe paszteciki z ciasta francuskieg
Zawijamy, układamy na blachę i wsadzamy do piekarnika