Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Grzybowy sos.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sosik grzybowy pasuje do mięsa, ziemniaków, makaronu i wielu innych dań.

Grzybowy sos. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grzybowy sos.

 

 

 

 

  • szczypta soli, pieprzu, wegety

Sposób przygotowania:

Grzybowy sos.
Grzyby pluczemy i namaczamy przez 1-2 godziny w wodzie. Wstawiamy je z odrobiną wody na mały ogień, solimy i zagotowujemy. W szklance rozprowadzamy mąkę z mlekiem tak, aby nie powstały grudki. Wlewamy do grzybów i mieszamy. Doprawiamy pieprzem i wegetą, zagotowujemy, odstawiamy.
Grzybowy sos.
Wykorzystujemy suszone, własnoręcznie zebrane w lesie grzybki
Grzybowy sos.
Sos est proty i szybki w przygotowaniu, smakuje wszystkim

Tagi:

grzyby