Sposób przygotowania:
Gulasz w sosie paprykowym
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Oprószamy, czosnkiem granulowanym, vegetą, papryką ostrą.
Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Następnie robimy zawiesiną z mąki, papryki czerwonej i wody. Przygotowaną zawiesinę wlewamy do gulaszu.
Dusimy jeszcze przez chwilę, aby mąka straciła surowy smak. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Następnie robimy zawiesiną z mąki, papryki czerwonej i wody. Przygotowaną zawiesinę wlewamy do gulaszu.
Dusimy jeszcze przez chwilę, aby mąka straciła surowy smak. Ewentualnie doprawiamy do smaku.