Sposób przygotowania:
Gulasz w paprykowym sosie
Umyte i osuszone mięso kroimy w większą kostkę. Kawałki nie powinny być zbyt małe. Mięso posypujemy solą i pieprzem, a następnie obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w cienkie piórka, przekładamy na patelnię, dodajemy szczyptę cukru i podsmażamy. Przekładamy do mięsa.
Na patelnię wsypujemy obie papryki i chwilę je podsmażamy. Dodajemy nieco bulionu i całość z patelni przelewamy do mięsa. Dolewamy bulionu, tyle, aby przykryło mięso w garnku.
Dodajemy do garnka listek, jałowiec i ziarenka pieprzu. Wszystko dusimy do miękkości. Trzeba co jakiś czas mieszać, aby mięso się nie przypaliło.
Gotowe doprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem i zabielamy śmietaną.
Na patelnię wsypujemy obie papryki i chwilę je podsmażamy. Dodajemy nieco bulionu i całość z patelni przelewamy do mięsa. Dolewamy bulionu, tyle, aby przykryło mięso w garnku.
Dodajemy do garnka listek, jałowiec i ziarenka pieprzu. Wszystko dusimy do miękkości. Trzeba co jakiś czas mieszać, aby mięso się nie przypaliło.
Gotowe doprawiamy ewentualnie do smaku solą i pieprzem i zabielamy śmietaną.
gusia1000