dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Paprykowy gulasz 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczny gulasz dla miłośników papryki.

Paprykowy gulasz 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykowy gulasz 2

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy gulasz 2
Mięso płuczemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy mięso i przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu złocimy obraną i posiekaną cebulę i również dodajemy do mięsa. Mięso zalewamy wodą. Dodajemy kostkę, liście oraz kilka ziarenek pieprzu. Całość gotujemy ok 20 minut. Po tym czasie do mięsa dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pozostałe przyprawy. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania gulasz zaklepujemy mąkę aby sos był lekko gęsty. Smacznego.
Paprykowy gulasz 2
Oczyszczonę mięso kroimy w średniej grubości kostkę.
Paprykowy gulasz 2
Pokrojonę mięso obsmażamy na złoty kolor.
Paprykowy gulasz 2
Cebulę złocimy i dodajemy do obsmażonego mięsa.
Paprykowy gulasz 2
Do mięsa dodajemy pozostałe składniki i gotujemy do miekkości.