Sposób przygotowania:
Smażona szynka w sosie pomidorowo - szczypiorkowym
Szynkę pokroić w kostkę dość sporej wielkości. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażać pokrojone mięso na patelni oprószając je podczas smażenia solą, pieprzem, słodką mieloną papryką i czosnkiem granulowanym. Do podsmażonego mięsa dodać koncentrat pomidorowy i pół szklanki wody. Wszystko zamieszać i podsmażać dalej na małym ogniu. Do mięsa w pomidorowym sosie dodać sporą ilość posiekanego szczypiorku. Całość podsmażać jeszcze przez moment. Na koniec doprawić sos z mięsem solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną do smaku. Powstał jakby gulasz z szynki, smakowicie doprawione i sycące mięso w sosie, które my zjadaliśmy z dodatkiem ryżu, ale z powodzeniem tak przygotowane mięso można podać do ziemniaków, czy wszelakich kasz lub innych swoich ulubionych dodatków.