ewala

ewala

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Gulasz z ryby...

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatny bez tłuszczowy gulasz z ryby....Można jeść go samego ,a i również z dodatkiem ziemniaków,ryżu,czy z pieczywem....

Gulasz z ryby...

Składniki:

Gulasz z ryby...

 

  • Porcja dla 2 osób
  • 2-3 filety rybne(panga,dorsz,mintaj.itp..)
  • 2 cebule ze szczypiorkiem...
  • 1/2 papryki...żółtej ,czerwonej,zielonej
  • sól,pieprz,czerwona papryka ostra..
  • !/2l sosu pomidorowego z dodatkiem ziół....Jak bazylia,oregano.

Sposób przygotowania:

Gulasz z ryby...
Rybę pokroić, w kostkę ..Paprykę w paski...I cebulę drobno posiekać....
Ryba powinna być nie całkowicie rozmrożona(wtedy puści więcej soku i się nie przypali...)
Wszystko wrzucamy do garnuszka lub na głębszą patelnie....
Do momentu kiedy ryba i papryka nie puszczą soku musimy dość często ale delikatnie mieszać...Przyprawić do smaku...
Dusić na wolnym ogniu 15 minut,aż papryka zmięknie..
Zalać sokiem pomidorowym zagotować i gotowe....
Szybkie- Łatwe-Smaczne..