Sposób przygotowania:
Gyros warstwowy
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miski, wsypać przyprawę do gyrosa i ręką dokładnie wymieszać mięso z przyprawą. Na ok. 4 łyżkach oleju usmażyć pierś z kurczaka do miękkości. Mięso osączyć z oleju i wyłożyć je do szklanego przeźroczystego naczynia (po wykonaniu sałatki w takim naczyniu dokładnie widzimy jej warstwy) Gdy mięso wystygnie, polewamy je obficie keczupem. Następnie kroimy w kostkę paprykę konserwową. Kroimy ogórki ze słoika w kostkę i kładziemy na paprykę, potem kroimy w drobną kostkę cebulę, i wykładamy ją na warstwę ogórków. Kukurydzę osączamy z zalewy i układamy na warstwie cebulki. Następnie kroimy ogórka zielonego w cienkie plastry( nie obieramy ze skórki) i układamy na kukurydzy. Następnie całość pokrywamy grubą warstwą majonezu, a następnie polewamy keczupem. Równo rozprowadzamy zarówno majonez jak i keczup. Pekinkę drobniutko kroimy i układamy na keczupowo- majonezowej warstwie.Gotowe:)