Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu sałatka z kapusty pekińskiej, tuńczyka, rzodkiewek i zielonych oliwek.

Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami

 

  • 300 gram kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 70 gram oliwek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami
Kapustę pekińską oczyszczamy, a następnie szatkujemy.

Dodajemy pokrojone w ćwierćplasterki rzodkiewki oraz ogórki pokrojone w kostkę.

Kukurydzę oraz tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.

Dodajemy oliwki pokrojone na połówki i majonez. Mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami
Kapustę pekińską oczyszczamy, a następnie szatkujemy.
Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami
Dodajemy pokrojone w ćwierćplasterki rzodkiewki oraz ogórki pokrojone w kostkę.
Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami
Kukurydzę oraz tuńczyka odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników.
Sałatka z kapustą pekińską, tuńczykiem i oliwkami
Dodajemy oliwki pokrojone na połówki i majonez.