Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty pekińskiej i z kurczakiem
Kapustę pekińską oczyścić , pokroić na ćwiartki, a następnie poszatkować i przełożyć do miski. Kurczaka oczyścić, umyć i pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami, a następnie podsmażyć na maśle klarownym lub oleju - w razie potrzeby odsączyć na sitku i wystudzić. Jajka po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę, jak również ogórki i ser żółty. Paprykę po oczyszczeniu z gniazd nasiennych pokroić w nie za dużą kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki dodać do kapusty pekińskiej, doprawić solą i pieprzem i na koniec połączyć z majonezem.
Po dokładnym wymieszaniu sałatka gotowa do spożycia.
Smacznego.
Wszystkie przygotowane składniki dodać do kapusty pekińskiej, doprawić solą i pieprzem i na koniec połączyć z majonezem.
Po dokładnym wymieszaniu sałatka gotowa do spożycia.
Smacznego.