Sposób przygotowania:
Halloweenowe babeczkiCiasto:
1. Do dużej miski daj masło, cukier, jajka i mąkę.
2. Zmiksuj na gładką masę.
Przygotowanie do pieczenia:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Przygotuj formę na 12 babeczek i wypełnij ją papilotkami.
2. Do każdej nakładaj łyżką porcję ciasta. Mniej więcej tej samej ilości.
3. Piecz 15-20 minut bez termo obiegu, aż będą złoto-brązowe.
4. Wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Krem:
1. Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj na gładką masę.
2. Włóż do lodówki na 0.5h, aby krem ładnie zgęstniał.
UWAGA: W kwestii barwnika zależy z jakiej firmy pochodzi. Czasami wystarczy kilka kropel, żeby kolor był bardzo intensywny. Ja użyłam żelowego. Zużyłam całą tubkę.
Dekorowanie:
Gdy babeczki całkowicie wystygną a masa zgęstnieje, czas na dekorację.
1. Przygotuj trójkątny worek do masy - kremu.
2. Do środka włóż plastikową końcówkę - w zależności od upodobania.
3. Tak przygotowaną masę rozprowadź na babeczkach.
4. Udekoruj wg uznania - u mnie halloweenowe żelki.
5. Przed podaniem trzymaj w lodówce lub innym suchym, chłodnym miejscu.
Smacznego!