marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Herbata po rosyjsku-czaj.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Wlać litr wody oligoceńskiej do samowara i zagotować.Potem ostudzić i znów zagotować.Imbryk napełnić herbatą,zalać wrzątkiem.Nalewać napój.

Herbata po rosyjsku-czaj.

Składniki:

Herbata po rosyjsku-czaj.

 

  • 5 łyżeczek czarnej herbaty liściastej,
  • 1 l.wody oligoceńskiej,
  • cukier w kostkach,
  • cytryna,
  • konfitury.

Sposób przygotowania:

Herbata po rosyjsku-czaj.
Wlać do samowara litr wody oligoceńskiej i zagotować,zostawić
do wystudzenia bez przykrycia i ponownie zagotować..Imbryk napełnić wrzątkiem,chwilę poczekać,aby się rozgrzał i wylać wrzątek.Wsypać suchą herbatę i postawić imbryk na samowarze
i zalać herbatę 150 ml.wody.Samowar ma stać na stole,a woda cały czas się gotowała.Po 5 min.dolać do imbryka wrzątku i nale-
-wać esencję do filiżanek ile sobie życzy pijący i dopełnić filiżankę
wrzątkiem.Podać herbatę w porcelanowych filiżankach lub szklankach.Podać cukier kostkowy,cytrynę w plasterkach i konfit-
-urę w spodeczkach.