Sposób przygotowania:
Herbata po rosyjsku-czaj.
Wlać do samowara litr wody oligoceńskiej i zagotować,zostawić
do wystudzenia bez przykrycia i ponownie zagotować..Imbryk napełnić wrzątkiem,chwilę poczekać,aby się rozgrzał i wylać wrzątek.Wsypać suchą herbatę i postawić imbryk na samowarze
i zalać herbatę 150 ml.wody.Samowar ma stać na stole,a woda cały czas się gotowała.Po 5 min.dolać do imbryka wrzątku i nale-
-wać esencję do filiżanek ile sobie życzy pijący i dopełnić filiżankę
wrzątkiem.Podać herbatę w porcelanowych filiżankach lub szklankach.Podać cukier kostkowy,cytrynę w plasterkach i konfit-
-urę w spodeczkach.
do wystudzenia bez przykrycia i ponownie zagotować..Imbryk napełnić wrzątkiem,chwilę poczekać,aby się rozgrzał i wylać wrzątek.Wsypać suchą herbatę i postawić imbryk na samowarze
i zalać herbatę 150 ml.wody.Samowar ma stać na stole,a woda cały czas się gotowała.Po 5 min.dolać do imbryka wrzątku i nale-
-wać esencję do filiżanek ile sobie życzy pijący i dopełnić filiżankę
wrzątkiem.Podać herbatę w porcelanowych filiżankach lub szklankach.Podać cukier kostkowy,cytrynę w plasterkach i konfit-
-urę w spodeczkach.