Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Imbirowy grzaniec z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki i mocno rozgrzewający grzaniec z miodem.

Imbirowy grzaniec z miodem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Imbirowy grzaniec z miodem

 

Sposób przygotowania:

Imbirowy grzaniec z miodem
Piwo przelewamy do rondla. Podgrzewamy (nie gotujemy!). Do piwa dodajemy przyprawy: imbir, cynamon, goździki. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miód i mieszamy, aby się rozpuścił. Mocno podgrzane piwo przelewamy do kufla. Dekorujemy plasterkiem cytryny.
Imbirowy grzaniec z miodem
Piwo przelewamy do rondla. Podgrzewamy (nie gotujemy!).
Imbirowy grzaniec z miodem
Do piwa dodajemy przyprawy: imbir, cynamon, goździki. Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miód i mieszamy, aby się rozpuścił.

Tagi:

piwo