Sposób przygotowania:
Imprezowe siekacze drobiowe
Mięso oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy w niedużą kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w kosteczkę, to samo robimy z cebulą. Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy przez praskę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę zieloną kroimy, natkę pietruszki drobno siekamy.
Pokrojony drób przekładamy do miski. Doprawiamy solą, pieprzem przyprawą gyros, dodajemy paprykę, cebulę, czosnek, natkę, cebulkę zieloną oraz jajka, mąkę, majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty ser i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje masy formując placuszki. Pieczemy na złoty kolor.
Pokrojony drób przekładamy do miski. Doprawiamy solą, pieprzem przyprawą gyros, dodajemy paprykę, cebulę, czosnek, natkę, cebulkę zieloną oraz jajka, mąkę, majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty ser i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje masy formując placuszki. Pieczemy na złoty kolor.
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Dziękuję, jest mi miło.;)