BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Imprezowe siekacze drobiowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moje dzisiejsze imprezowe siekacze drobiowe to nic innego jak kotleciki drobiowe z dodatkiem warzyw ,sera i majonezu. Mięso nie mielone, a krojone w kostkę.

Imprezowe siekacze drobiowe Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Imprezowe siekacze drobiowe

 

  • filet z kurczaka podwójny ( może być z indyka),
  • papryka czerwona 1/2 szt,
  • cebula 1 szt,
  • ząbki czosnku 3,
  • natka pietruszki 1/2 pęczka,
  • cebulka zielona 1/2 pęczka,
  • jajka 3 szt,
  • majonez 3 duże łyżki,
  • mąka 3 - 4 łyżki (masa ma być nie za rzadka ale też nie za gęsta
  • ser żółty 150 g,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawa gyros,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Imprezowe siekacze drobiowe
Mięso oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, następnie kroimy w niedużą kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy i kroimy w kosteczkę, to samo robimy z cebulą. Ząbki czosnku obieramy, przeciskamy przez praskę. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę zieloną kroimy, natkę pietruszki drobno siekamy.

Pokrojony drób przekładamy do miski. Doprawiamy solą, pieprzem przyprawą gyros, dodajemy paprykę, cebulę, czosnek, natkę, cebulkę zieloną oraz jajka, mąkę, majonez.

Wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy starty ser i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, nakładamy porcje masy formując placuszki. Pieczemy na złoty kolor.
Imprezowe siekacze drobiowe
Mięso oczyszczamy, myjemy ,osuszamy i kroimy
Imprezowe siekacze drobiowe
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach tarki
Imprezowe siekacze drobiowe
Mięso przekładami do miski , doprawiamy ,dodajemy pozostałe składniki warzywne i jajka
Imprezowe siekacze drobiowe
Dodajemy majonezi dokładnie mieszamy do połączenia
Imprezowe siekacze drobiowe
Na koniec dodajemy stary ser, ponownie mieszamy
Imprezowe siekacze drobiowe
Smażymy na złoty kolor