Sposób przygotowania:
Siekane kotlety drobiowe
Mięso pokroić w średniej wielości kostkę
Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.
Do miski przełożyć mięso oraz warzywa.
Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.
Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.
Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.
Do miski przełożyć mięso oraz warzywa.
Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.
Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.
Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.
Smażyć na rumiano z obu stron.