Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Siekane kotlety drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne, delikatne i soczyste kotlety z siekanej piersi z kurczaka i warzyw. Możemy podać je z ulubioną sałatką, sosem czosnkowym czy też jako dodatek do obiadu.

Siekane kotlety drobiowe

Składniki:

Siekane kotlety drobiowe

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 150 g tartego sera żółtego
  • 1/2 pęczka posiekanego kopru
  • 2 jajka
  • 4 czubate łyżki majonezu
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • słodka papryka mielona
  • ostra papryka mielona
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Siekane kotlety drobiowe
Mięso pokroić w średniej wielości kostkę

Z papryki usunąć gniazda nasienne pokroić w małą kostkę, cebulę posiekać drobno.

Do miski przełożyć mięso oraz warzywa.

Dodać majonez, ser i koper, wbić jajka, przyprawić paprykami, solą i pieprzem.

Na koniec wsypać mąkę, całość dokładnie wymieszać do powstania gęstego ciasta.

Na rozgrzanym olej wykładać porcjami ciasto, tworząc okrągłe kotlety.

Smażyć na rumiano z obu stron.