Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 425]

Mielone z marynowanymi grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, soczysta i bardzo aromatyczna wersja kotletów mielonych. Dodatek marynowanych grzybków i cebulki nadaje im niesamowitego posmaku.

Mielone z marynowanymi grzybami

Składniki:

Mielone z marynowanymi grzybami

 

  • 80 dag mięsa mielonego (u mnie z indyka)
  • 2 jaja
  • 200 g grzybów marynowanych+2 łyżki cebulki marynowanej razem z grzybami
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej naturalnej
  • 1 łyżka chrzanu tartego
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka bułki tartej+bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z marynowanymi grzybami

Przygotowanie mięsa:

Mielone z marynowanymi grzybami
Masa mięsna z grzybami i cebulką na kotlety

Grzyby odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Cebulę odsączyć z zalewy. Wrzucić do miski, dodać mięso, chrzan, wbić jajka, wsypać przyprawy i bułkę tartą, zagnieść na jednolitą masę. Uformować z niej kotlety.

Smażenie:

Mielone z marynowanymi grzybami
Kotlety mielone z grzybami w trakcie smażenia na patelni

Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron po 7 minut. Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać. Życzę smacznego!