Sposób przygotowania:
Imprezowe żelki.
Żelki przełożyć z paczki do niedużego słoiczka. Zalać żelki alkoholem tak, by nieco wystawał ponad poziom, do którego sięgają żelki. Zakręcić słoiczek z żelkami i odstawić go na 5 dni do lodówki. W przeciągu tego okresu od czasu do czasu potrząsnąć słoiczkiem i w ten sposób przemieszać żelki. Po upływie określonego czasu żelki nasiąknęły alkoholem, wchłonęły jego całą dolaną ilość, żelki zrobiły się zdecydowanie większe i pulchniejsze. Żelki konsumować w momencie, gdy w słoiczku nie będzie już alkoholu, gdy żelki zupełnie go wchłoną, u mnie po 5 dniach były już stanowczo gotowe i myślę, że to jest optymalny czas na ich przygotowanie. Żelki są słodkie i intensywnie alkoholowe. Są zawsze ciekawostką i smakołykiem podczas spotkać ze znajomymi.
cris