jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Jabłka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonałe jabłka na ostro do obiadu

Jabłka na ostro

Składniki:

Jabłka na ostro

 

  • 5 jabłek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • majeranek
  • tymianek- szczypta
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Jabłka na ostro
Drobno pokroić cebulę, podsmażyć na tłuszczu.
Obrane jabłka przekrajać na połowy, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne.
Jabłka ułożyć na podsmażoną cebule, oprószyć cukrem, majerankiem, pokruszonym tymiankiem.
Wlać 2 łyżki wody i ogrzewać tak długo, aż jabłka zmiękną, nie powinny sie jednak rozpaść.
Gorące wyłoyć na salaterkę.
Podawać do pieczeni wieprzowej, kotletów schabowych czy schabu pieczonego.