Sposób przygotowania:
Jabłka na ostro
Drobno pokroić cebulę, podsmażyć na tłuszczu.
Obrane jabłka przekrajać na połowy, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne.
Jabłka ułożyć na podsmażoną cebule, oprószyć cukrem, majerankiem, pokruszonym tymiankiem.
Wlać 2 łyżki wody i ogrzewać tak długo, aż jabłka zmiękną, nie powinny sie jednak rozpaść.
Gorące wyłoyć na salaterkę.
Podawać do pieczeni wieprzowej, kotletów schabowych czy schabu pieczonego.
Obrane jabłka przekrajać na połowy, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne.
Jabłka ułożyć na podsmażoną cebule, oprószyć cukrem, majerankiem, pokruszonym tymiankiem.
Wlać 2 łyżki wody i ogrzewać tak długo, aż jabłka zmiękną, nie powinny sie jednak rozpaść.
Gorące wyłoyć na salaterkę.
Podawać do pieczeni wieprzowej, kotletów schabowych czy schabu pieczonego.