kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Jabłka nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetne pieczone jabłka z nadzieniem.

Jabłka nadziewane

Składniki:

Jabłka nadziewane

 

Sposób przygotowania:

Jabłka nadziewane
Morele zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy 5 minut licząc od czasu jak woda zacznie wrzeć.Odcedzamy i kroimy na kawałki.Topimy masło i polewamy nim morele.parzymy rodzynki wrzątkiem i dodajemy je do moreli.dodajemy cukier,goździki i 3 szczypty cynamonu.Wszystko dokładnie mieszamy.Jabłka wydrążamy (gniazdka nasienne).Do środka nakładamy farsz.Każde jabłko owijamy w folię aluminiową.Układamy na ruszcie i pieczemy 30 minut.Smacznego!