szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Jabłka pod kruszonką 3

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kruszonka z owocami to moje ulubione letnie desery. Dziś z jabłkami...

Jabłka pod kruszonką 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jabłka pod kruszonką 3

 

Sposób przygotowania:

Jabłka pod kruszonką 3
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłka przekłądamy do naczynia żaroodpornego. Z wierzchu posypujemy cynamonem. Masło, cukier puder i mąkę przekładamy do miski i zagniatamy wszystko, rozcierając między palcami. Rozkruszamy na jabłkach. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do zrumienienia kruszonki ok 30 minut.
Jabłka pod kruszonką 3
Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne
Jabłka pod kruszonką 3
Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach
Jabłka pod kruszonką 3
Z mąki masła icukru pudru przygotowujemy kruszonę
Jabłka pod kruszonką 3
Kruszonką posypujemy dokłądnie jabłka w foremce.