Sposób przygotowania:
Jabłka w cieście naleśnikowym
Do miski wlej mleko, dodaj jaja, mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszaj mikserem i odstaw na ok 15 min (ciasto powinno być dość gęste, tak aby nie spływało z jabłek) W międzyczasie umyj jabłka i wydrąż z nich środki. Najlepiej zrobić to za pomocą specjalnego wykrawacza, ale równie dobrze można użyć zwykłego noża. Należy być jednak bardzo ostrożnym, bo łatwo o skaleczenie. Tak przygotowane jabłka kroimy w plastry o grubości ok 1,5-2,0 cm, zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na wolnym ogniu, aż staną się pięknie złociste. Usmażone krążki osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Możesz posypać je cukrem pudrem lu polać ulubionym jogurtem