Sposób przygotowania:
Jabłka w ptasim mleczku
Jabłka obrać przekroić, wyjąć gniazda nasienne.
Włożyć do wrzącej wody z cukrem waniliowym, ugotować na słabym ogniu, tak by się nie rozpadły.
Wyjąć jabłka do miseczki, a wywar z jabłek odparować do objętości szklanki. We wrzącym wywarze rozpuścić galaretkę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Gdy zacznie lekko tężeć, ubić mleko w garnku trzepaczką do piany, nastepnie ubijając- wlać teżejącą galaretkę, po czym zalać jabłka w miseczkach. Pozostawić do zastygnięcia.
Włożyć do wrzącej wody z cukrem waniliowym, ugotować na słabym ogniu, tak by się nie rozpadły.
Wyjąć jabłka do miseczki, a wywar z jabłek odparować do objętości szklanki. We wrzącym wywarze rozpuścić galaretkę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Gdy zacznie lekko tężeć, ubić mleko w garnku trzepaczką do piany, nastepnie ubijając- wlać teżejącą galaretkę, po czym zalać jabłka w miseczkach. Pozostawić do zastygnięcia.