Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Jabłkowe misiaki naleśnikowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne naleśnikowe misiaczki z jabłkami i rodzynkami

Jabłkowe misiaki naleśnikowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jabłkowe misiaki naleśnikowe

 

Sposób przygotowania:

Jabłkowe misiaki naleśnikowe
Migdały prażymy na rozgrzanej patelni. Mleko miksujemy z jakiem. Dodajemy tyle mąki, aby powstało nam lejące ciasto naleśnikowe. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy wraz z rodzynkami do ciasta, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy sylikonową obręcz w kształcie misia i nalewamy ciasto. Smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone naleśniki posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi migdałami w płatkach.
Jabłkowe misiaki naleśnikowe
Mleko miksujemy z jakiem. Dodajemy tyle mąki, aby powstało nam lejące ciasto naleśnikowe. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy wraz z rodzynkami do ciasta, mieszamy.
Jabłkowe misiaki naleśnikowe
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy sylikonową obręcz w kształcie misia i nalewamy ciasto. Smażymy z obu stron na rumiano.