Sposób przygotowania:
Jabłkowy deser
-Cytrynę sparzyć, osuszyć, otrzeć skórkę, wycisnąć sok, rodzynki sparzyć, osączyć.
-Umyte jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.Doprawić cukrem, wymieszać z twarożkiem, skórką cytr. i rodzynkami, wstawić do lodówki i schłodzić.
- Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie z jabłkami.Deser nałożyć do pucharków, ozdobić cząstkami jabłka i listkami melisy lub mięty.
-Umyte jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.Doprawić cukrem, wymieszać z twarożkiem, skórką cytr. i rodzynkami, wstawić do lodówki i schłodzić.
- Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać delikatnie z jabłkami.Deser nałożyć do pucharków, ozdobić cząstkami jabłka i listkami melisy lub mięty.