Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1266]

Jaglanka z pomarańczą, bananem i czekoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie w sam raz na sycące i pożywne śniadanko. Ja podałam je całej rodzinie, w tym 14-miesięcznemu synkowi.

Jaglanka z pomarańczą, bananem i czekoladą

Składniki:

Jaglanka z pomarańczą, bananem i czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z pomarańczą, bananem i czekoladą
Pomarańczę parzymy, obieramy ze skórki, dzielimy na cząstki, a te kroimy na mniejsze kawałki.

Banana obieramy i kroimy w plasterki.

Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach.

Płatki jaglalne wsypujemy do garnuszka. Dodajemy mleko. Zagotowujemy, a następnie gotujemy na mniejszym ogniu, mieszając, przez 5 minut. Dodajemy banana, blendujemy.

Do każdej porcji jaglanki dodajemy porcję pomarańczy oraz startej czekolady.