Sposób przygotowania:
Pieczona jaglanka orzechowa
Płatki jaglane przesypujemy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut.
Orzechy drobno siekamy i dodajemy do napęczniałych płatków, mieszamy. Następnie dodajemy jajko, miód i masło orzechowe oraz dokładnie mieszamy.
Małą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę, wyrównujemy.
Wstawiamy jaglankę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Orzechy drobno siekamy i dodajemy do napęczniałych płatków, mieszamy. Następnie dodajemy jajko, miód i masło orzechowe oraz dokładnie mieszamy.
Małą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę, wyrównujemy.
Wstawiamy jaglankę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.