Sposób przygotowania:
Mandarynkowy deser
Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie.
Mandarynki wraz z zalewą przekładamy do garnuszka. Kilka odstawiamy do dekoracji.
Umieszczone w garnku mandarynki miksujemy. Do zmiksowanych dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy. Na koniec całość słodzimy do smaku (ale nie koniecznie). Do gotowej masy wlewamy żelatynę. Po dokładnym wymieszaniu deser przelewamy do przygotowanych pucharków i odstawiamy do zastygnięcia.
Gdy masa zastygnie wierzch dekorujemy bitą śmietaną, odłożonymi mandarynkami oraz startą czekoladą.
Mandarynki wraz z zalewą przekładamy do garnuszka. Kilka odstawiamy do dekoracji.
Umieszczone w garnku mandarynki miksujemy. Do zmiksowanych dodajemy jogurt naturalny i ponownie miksujemy. Na koniec całość słodzimy do smaku (ale nie koniecznie). Do gotowej masy wlewamy żelatynę. Po dokładnym wymieszaniu deser przelewamy do przygotowanych pucharków i odstawiamy do zastygnięcia.
Gdy masa zastygnie wierzch dekorujemy bitą śmietaną, odłożonymi mandarynkami oraz startą czekoladą.
mocsłodkości
Czekoladka 2