Sposób przygotowania:
Jagodowe love, babeczki z jagodami
Przygotuj kruche ciasto. Wszystkie składniki umieść w misce i szybko zagnieć. Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny. Gotowym ciastem wylep foremki do babeczek, piecz przez 15-20 minut w temp. 160 stopni. Z podanej porcji otrzymasz około 20 babeczek. Jagody włóż do rondelka,dodaj cukier i podgrzewaj na małym ogniu. Skrobię ziemniaczaną wymieszaj z 2 łyżkami wody i wlej do jagód gdy te lekko zmiękną i puszczą sok. Wymieszaj dokładnie a gdy masa zgęstnieje,zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia. Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem, umieść miskę nad gotującą się wodą (kąpiel parowa) Ubijaj białka i dodawaj po łyżeczce galaretkę jagodową. Gdy masa będzie jednolita,gęsta lśniąca zdejmij miskę z kąpieli parowej i przestudź masę.Gotową masą napełnij rękaw cukierniczy. Każdą babeczkę napełnij frużeliną jagodową a wierzch udekoruj bezą jagodową. Babeczki nie wymagają przechowywania w lodówce.